EYT'li emekli maaşı hesaplama ekranı

Şapkalı Abi
0

EYT'li emekli maaşı hesaplama ekranı.Merakla beklenen konu ise Maaş kaç tl olacak bunların cevabını bulmaya çalıştık.

 Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi ile 1999 yılı öncesinde sigortalı olma ve 5 bin prim günü şartını taşıyan vatandaşlar emekliliğe hak kazanacak. EYT emeklilik maaşı hesaplama ekranı, düzenlemeden yararlanacak vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Bağkur, SGK 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplaması Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sitesi üzerinden gerçekleştiriliyor. İşte, Bağ-Kur ve SSK 2023 EYT emekli maaşı hesaplama motoru.

EYT emeklilik maaşı hesaplaması gündemdeki yerini koruyor. Emeklilikte Yaşa Takılan milyonlarca vatandaş için emeklilik yolu açıldı. 2023 EYT detayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanırken yaş şartı ortadan kaldırıldı. Ocak ayının ilk haftasında Meclis'e gelerek yasalaşması beklenirken düzenlemeden yararlanacak vatandaşlar Bağkur, SGK 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama ekranı üzerinden alacağı maaşı hesaplıyorlar. Milyonlarca vatadaş "Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım?" sorusuna yanıt arıyor. İşte, 2023 EYT maaş hesaplama ekranı..

EYT ŞARTLARI NETLEŞTİ!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinde EYT şartları belli oldu. Prim gününü tamamlayan, Sigortalılık süresini dolduran ve 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar EYT yasasından yararlanarak emekli olabilecek.

8 Eylül 1999 tarihi öncesi sigorta girişi olanların yaş şartını kaldıran Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinin 15 Ocak 2023 tarihine kadar yürürlüğe girmesi bekleniyor.

SSK'LI MAAŞLARINDA 5 BİN VE 7 BİN 200 PRİM GÜNÜ DETAYI

Ancak EYT ile yaş şartı kalkar zorunlu prim gün sayısı 8 Eylül 1999 öncesindeki gibi 5 bin güne getirilirse emekli maaşları aynı prim miktarında SSK'lılarda en yüksek 7 bin 200 Bağ-Kur'lularda ise 9 bin gün olduğu için bu prim gün sayısını tamamlamayanların maaşları aynı miktarda prim ödeyen ancak 7 bin 200 ve 9 bin gün prim ödeme şartını yerine getirenlerden daha düşük olacak. 

Bu bilgilerle birlikte en düşük emekli maaşı 5 bin 500 liraya sabitlendiği için EYT çıktığında asgari ücretten prim yatıran bir EYT'li ile 7 bin 200 günü tamamlamış asgari ücretli EYT'linin maaşı aynı olacak. 

4A EMEKLİ MAAŞ HESAPMA ROBOTU


Emekli maaşı hesaplamak için tıklayınız;


4A Emekli Maaşı Hesaplama Robotu

T.C Kimlik numaranızı,

SSK Sicil Numaranızı,

Baba adı,

Nüfus il,

Doğum tarihi bilgilerinizi yazın.

‘Sorgula’ butonuna basın

Bu işlem sonucunda emeklilik hesaplamanız yapılacaktır.

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top