Çiğ köfte sepete girdi!

sabahtan
0
Sepetten, 2000 cc Otomobil, bezelye, dikiş ipliği, ilk yardım aletleri, mektup gönderme ücreti elektrikli epilasyon aleti çıktı. 

TÜİK Başkanı Birol Aydemir, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne bakıldığında nüfusta, “acayip” hareketler tespit ettiklerini belirterek, “İlçenin yarı nüfusu kadar nüfusu aralık ayında kaydeden ilçeler var. Cumartesi-pazar dahi çalışmışlar, kaydetmek için. Başka belediyede yaşayanların alacağı parayı kendinize alıyorsunuz” dedi. Aydemir, kişisel verilerin korunmasına yönelik düzenleme için de, “Şu haliyle yasalaşırsa istatistik üretimimiz ciddi oranda etkilenecek. Hanehalkı istatistiklerinin tamamı tehlike altında” diye konuştu.

Sigara uyarısı
Aydemir, dün düzenlediği basın toplantısında, enflasyon sepetinde düzenleme yaptıklarını belirterek, “Bu yıl TÜFE sepetine elbise, çiğköfte, pizza ve avukatlık ücretlerini ekledik. Sepetten, 2000 cc otomobil, bezelye, dikiş ipliği, ilk yardım aletleri, mektup gönderme ücreti (APS), telefon kart ücreti, DVD oynatıcı, yazıcı, müzik CD, boş DVD, özel dershane ücreti (TEOG hazırlık - 8. sınıf), özel dershane ücreti (üniversiteye hazırlık) ve elektrikli epilasyon aletlerini de çıkardık” diye konuştu.
Aydemir, TÜFE Ana Grup ağırlıklarında alkollü içecekler ve tütündeki artışa değinerek, “Türkiye’de sigara içme oranı tekrar artmaya başladı. Bir iki yıl öncesine kadar kapalı yerlerde kahvelerde veya kafelerde sigara içilmiyordu. Şimdi ise içilmeyen bir yer bulmak zor. Bu da bizim istatistiklerimize yansıdı” diye konuştu.
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top